Home » Blog » Glowbus collectie

Glowbus collectie

Een vurige collectie, en dat mag je letterlijk nemen. De Glowbus collectie zorgt voor mens en omgeving door meer sfeer, meer gezelligheid, en meer ontspanning in het leven te brengen en dit in haar eigen unieke design. Dit wordt gerealiseerd op een maatschappelijk verantwoorde, duurzame en ambachtelijke manier.

Andreas Ketels, de ontwerper van de Glowbus collectie legt je uit hoe zijn idee ontstond: "Vanuit mijn liefde voor vuur, duurzaamheid en schoonheid en mijn passie voor ontwerpen, ontstond een lijn van vuurkorven die het hele jaar door gezien mag worden. Daarna volgden al snel de ideeën voor ontwerpen die ook binnen gebruikt kunnen worden. De hele collectie wordt eigenhandig vervaardigd in mijn atelier in Laakdal. 100% Belgisch: van ontwerp tot uitvoering. Maatwerk en gepersonaliseerd werk behoren zeker tot de mogelijkheden en vormen een leuke uitdaging."

Ambachtelijk ondernemen

De rode draad bij de Glowbus collectie is de combinatie van ambachtelijk produceren met het gebruik van de nieuwste technieken. De hele collectie wordt in hun eigen atelier in kleine oplagen vervaardigd. De collectie is volledig in eigen beheer: van ontwerp, uitvoering en verkoop. Andreas is dan ook erg trots dat ze het HIB-label van UNIZO hebben behaald. HIB staat voor handmade in Belgium. Het is een mooie erkenning voor het werk dat er met veel passie wordt ingestoken. Doordat ze gebruik maken van moderne technieken is maatwerk ook altijd mogelijk.

Met een hart voor natuur en cultuur

De korven zijn niet alleen duurzaam omdat ze oerdegelijk zijn, bij iedere aankoop gaat een bedrag naar Kempens Landschap. Deze organisatie zorgt al meer dan 20 jaar voor natuur, landschap en erfgoed in de provincie Antwerpen. Andreas houdt van ondernemen en creëren maar zoekt steeds een balans tussen natuur, duurzaamheid en schoonheid. Daarom speelde hij al langer met het idee om maatschappelijk verantwoord te ondernemen door samenwerkingen op te zetten met partners. Hij trekt er zelf graag op uit in de natuur om tot rust te komen en kwam zo in contact met Kempens Landschap.

Duurzaam ondernemen

Steeds meer mensen en bedrijven zijn op zoek naar een manier om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bewuster te leven. De Glowbus collectie staat voor ambachtelijke in België gemaakte vuurkorven in kwalitatieve materialen met een lange levensduur. Daarom willen wij dit vanuit ons bedrijf mee verdelen. De mensen achter Glowbus zoeken continue naar de meest duurzame materialen en oplossingen. De levensduur van de producten zorgen er ook voor dat je jaren lang kan genieten zonder je zorgen te hoeven maken over een vervanging. Daarnaast is het ook een bewuste keuze om in België te produceren met kwaliteitsvol materiaal.

 

Persoonlijk advies over de integratie van de Glowbus in jouw tuin?

Wil je graag persoonlijk advies over de integratie van de Glowbus in jouw totale tuinproject? Wij geven je graag tips en helpen je bij het verwezenlijken van jouw droomtuin. Contacteer ons vrijblijvend via het contactformulier of bel naar 014/23.15.23.