Home » Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Tuinen Verrezen

Zaakvoerder Wim Verrezen erfde de liefde voor het vak van zijn overgrootvader. Die was hovenier bij gravin Jeanne de Merode aan het kasteel en huidige gemeentehuis van Westerlo. Na zijn opleiding voor tuinarchitect startte Wim al snel zijn eigen bedrijf: in 1989 werd “Wim Verrezen Tuinarchitectuur” opgericht. Wim wou zich toeleggen op de verschillende aspecten van het vak. Als tuinarchitect op het tuinontwerp en met zijn praktische en doelgerichte aanpak ook op de aanleg van deze tuinontwerpen en het daaraan gekoppelde tuinonderhoud. In 2024 wijzigde de naam vanwege het instromen van de tweede generatie in Tuinen Verrezen

Boomkwekerij Ile Verte

In 1996 ging het bedrijf over in “Wim Verrezen Tuinarchitectuur bvba” en werd een eigen kwekerij opgericht in de Ilsestraat in Oosterwijk-Westerlo (provincie Antwerpen). De boomkwekerij kreeg de naam "Ile Verte" en verwijst zowel naar haar ligging in het gehucht "Ile" als naar de betekenis van het Franse woord "île" (eiland) en "verte" (groen): het groene eiland.

De boomkwekerij is vooral gericht op het kweken van groenblijvers zoals taxus, osmanthus en diverse hulstsoorten. Enkele andere specialiteiten maken ons aanbod compleet. Het merendeel van ons assortiment wordt echter ingekocht bij een selectie van gespecialiseerde kwekerijen in binnen- en buitenland. Onze jarenlange samenwerking waarborgt een constante hoge kwaliteit.

Ruimte voor innovatie

De accommodatie van Tuinen Verrezen werd steeds verder uitgebouwd. Op het nu negen hectare grote domein beschikken we over twee loodsen en 4000m² verharde buitenruimte voor stock en de voorbereiding van werven.

In onze multifunctionele "Tuinzaal" kunnen presentaties en events georganiseerd worden, en er is ook een ruim en eigentijds kantoorgebouw. Dit biedt naast ruime, inspirerende kantoren ook een aangename vergader- en ontvangstmodule.

Aan de toekomst van het bedrijf wordt verder gebouwd nu Wannes en Katrijn -kinderen van- hier mee in werken.