Home » Blog » Jouw bijgebouw bekleden met hout, plaatmateriaal of liever beton?

Jouw bijgebouw bekleden met hout, plaatmateriaal of liever beton?

Jouw bijgebouw is een belangrijk onderdeel van je tuin. Natuurlijk wilt je dat dit gebouw mooi in jouw tuin past én aansluit bij de stijl van je woning. Gevelbekleding heeft een grote impact op het uiterlijk van jouw bijgebouw en kan een onopvallend gebouw transformeren tot een stijlvol element in je tuin.

Weet je niet goed welke gevelbekleding bij je past? We helpen je graag bij deze keuze. Hieronder lijsten we alvast de meest populaire opties op voor het bekleden van een buitenmuur.

Houten gevelbekleding: van klassiek tot modern

Houten gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht. Afhankelijk van de houtsoort kan het hout jouw bijgebouw een moderne of juist een klassieke look geven.

Geïmpregneerd hout

Houtsoorten zoals grenen, lariks eik en ceder zijn populair als gevelbekleding. Eikenhout geeft jouw bijgebouw een klassieke uitstraling, terwijl cederhout juist zeer modern oogt. Je dient cederhout wel regelmatig te behandelen met cederolie omdat het anders onregelmatig kan verkleuren.

Thermowood

Een vorm van houten gevelbekleding die de laatste jaren in opkomst is, is Thermowood. Dit thermisch gemodificeerde hout wordt gestoomd waardoor het schimmelvrij is en minder werkt bij temperatuurwisselingen. Deze techniek kan worden toegepast op verschillende houtsoorten.

Tropische houtsoorten

Hardhoutsoorten zoals padoek, iroko, afzelia en merbau worden ook veel gebruik om een buitenmuur te bekleden. Deze houtsoorten worden meestal niet behandeld omdat de natuurlijke vergrijzing van het hout een heel mooi effect heeft.

Je let er bij het kiezen van tropische houtsoorten best wel op dat het hout een FSC-label heeft. Dit geeft aan dat het hout op duurzame wijze werd bekomen.

Ontdek de veelzijdigheid van plaatmateriaal

Ben je op zoek naar een zeer onderhoudsvriendelijke gevelbekleding voor jouw bijgebouw? Dan is plaatmateriaal een goede keuze. Dit materiaal biedt veel mogelijkheden. Zo is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen zoals Trespa® of Rockpanel® kunnen zowel verticaal als horizontaal in banenverband geplaatst worden.

Voor een mooi strak resultaat opteren we voor een verlijming zonder zichtbare schroeven. Wil je een extra modern en minimalistisch effect? Dan kan je ervoor kiezen om de deuren met hetzelfde materiaal te bekleden.

Gevels in beton

Een groot voordeel van prefab wanden van beton is dat deze geen extra behandeling nodig hebben. Voor een uniek effect is het mogelijk om beton met staal te combineren voor een industriële look of beton en hout voor een warm effect.

Advies over het bekleden van jouw buitenmuren?

Wil je graag advies over de juiste gevelbekleding voor jouw bijgebouw? Wij zorgen ervoor dat jouw bijgebouw perfect in harmonie is met de rest van de omgeving. Contacteer ons vrijblijvend via het contactformulier of bel naar 014 23 15 23.