Home » Blog » Tuinontwerp van begin tot einde: zo verloopt de ontwerpfase

Tuinontwerp van begin tot einde: zo verloopt de ontwerpfase

Het ontwerpen van een tuin is een heel persoonlijk proces. Jouw specifieke situatie en jouw wensen spelen immers een bepalende rol bij het tot stand komen van een tuinontwerp. Bij Tuinen Verrezen werken we daarom in verschillende stappen, te beginnen met een vrijblijvend gesprek waarbij we aandacht geven aan jouw verwachtingen binnen een voor jou realistisch budget. Dit wordt gevolgd door een opmeting van en een kennismaking met het terrein ter plaatse, een voorontwerp, verschillende overlegmomenten en uiteindelijk het opstellen en uitvoeren van een definitief plan.

 

1. Kennismaken tijdens een vrijblijvend gesprek

De eerste stap bij de creatie van een tuinontwerp is een verkennend gesprek. Tijdens dit gesprek willen jou beter leren kennen. Hoe ziet je tuin er momenteel uit? Welke richting wil je graag uit? We bekijken samen jouw specifieke situatie en geven hier onze kijk op, en overlopen de verschillende stappen om tot een doordacht tuinontwerp te komen. We bespreken samen het budget waarbinnen we jouw project zullen realiseren.

 

2. Bezoek ter plaatse en opmeting

Na het kennismakingsgesprek komt onze tuinontwerper langs bij jou thuis. Het doel van dit bezoek is om jouw wensen gedetailleerd te bespreken en het terrein en de omgeving te verkennen. De beschikbare ruimte wordt opgemeten, er wordt gekeken naar de huidige toestand, naar landschapselementen rond het terrein, bepaalde zichten of details die belangrijk zullen zijn bij de opstelling van het plan… Kortom: alle elementen die nodig zijn om een voorontwerp te maken.

 

3. Jouw tuinontwerp krijgt vorm

In deze stap wordt jouw tuinontwerp concreter. We stellen een ingekleurd plan op waarbij de indeling duidelijk is aangegeven en waarop een beperkte aanduiding is aangebracht van o.a. de te voorziene hoogtepeilen, de gebruikte materialen en andere belangrijke elementen die nodig zijn om dit voorontwerp te verduidelijken. We maken hier indien gewenst een driedimensionale presentatie van.

4. Essentiële overlegmomenten

Overleg met onze klanten vinden we enorm belangrijk; essentieel zelfs. Daarom lassen we één of meerdere tussentijdse overlegmomenten in alvorens we tot een definitief tuinontwerp komen. We willen immers onze vakkennis en jouw wensen combineren tot een evenwichtig geheel dat optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte.

 

5. Opstellen van een definitief tuinontwerp

Ten slotte komen we tot een definitief tuinontwerp waarin alle nodige elementen worden opgenomen om het plan uit te voeren. Dit zijn o.a. de gebruikte constructiematerialen, een gedetailleerde lijst met de beplantingskeuze, tuinverlichting en de uit te voeren hoogtepeilen. We stellen een offerte voor binnen het afgesproken budget om jouw tuinproject te realiseren.

 

Meer informatie over tuinontwerp door Tuinen Verrezen

Heb je nog vragen over de ontwerpfase voor jouw totale tuinproject? Je kan ons steeds bereiken via het contactformulier of ons bellen op het nummer 014/23.15.23.