Home » Blog » Verhoogde plantvakken of plantenbakken als meerwaarde voor jouw tuin

Verhoogde plantvakken of plantenbakken als meerwaarde voor jouw tuin

Jouw tuin is een plaats waar je wil genieten en veel tijd wil doorbrengen. Door het opmaken van een mooi tuinontwerp en het gebruik van de juiste materialen is dit echt een plek waar je tot rust kan komen. Wij zoeken steeds naar mogelijkheden om het ontwerp van je tuin af te stemmen op de architectuur van jouw woning. Verhoogde plantvakken of plantenbakken kunnen daar deel van uitmaken.

Verhoogde plantvakken in diverse materialen

Wanneer je gebruik wil maken van verhoogde plantvakken heb je de keuze uit verschillende materialen. Zowel aluminium als hout, (corten)staal, natuursteen, beton en keramische tegels komen hiervoor in aanmerking.

De totaalbeleving van jouw tuin wordt nog versterkt indien je de materiaalkeuze afstemt op elementen uit je woning. Wil je juist een speciaal accent in jouw tuin of wat extra dynamiek, dan kies je voor plantenbakken in een felle kleur of met een speciale vorm.

Plantenbakken optimaal inzetten in jouw tuin

Verhoogde plantvakken of bloembakken kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Je kan de verhoogde plantvakken bijvoorbeeld doortrekken in een zitelement of integreren in de tuin om zo hoogteverschillen op te vangen. Plantenbakken komen bovendien vaak voor in kleine tuinen of stadstuinen om een extra dimensie te creëren.

Ook voor een kruiden- of groentetuin zijn deze verhoogde plantenbakken ideaal wat betreft gebruiksgemak. Je kan de bakken beplanten met siergrassen of vaste planten en eventueel aanvullen met een solitaire boom of struik.

Aandachtspunten bij het kiezen van een plantenbak

Wij voorzien steeds een bevloeiingssysteem in onze verhoogde plantvakken. Verder kan het gebruik van lava als toplaag de onkruidgroei beperken. Bodemloze plantenbakken zorgen voor contact met de ondergrond wat uitdroging vermindert.

Wanneer je kiest voor een uitzonderlijke vorm of afmeting van een aluminium plantenbak op maat, dan kan deze gemakkelijk uit meerdere delen worden samengesteld die verbonden worden met koppelplaten.

Persoonlijk advies over het design van uw droomtuin?

Wil je persoonlijk advies over het gebruik van plantvakken of plantenbakken in jouw tuin? Wij geven je graag tips en helpen je bij het verwezenlijken van jouw droomtuin. Contacteer ons vrijblijvend via het contactformulier of bel naar 014/23.15.23.