Home » Realisaties » Landelijke tuin met tuinpaviljoen en zwemvijver in Lommel

Landelijke tuin met tuinpaviljoen en zwemvijver in Lommel

Een oase in de stad van de Sahara

Voor een particuliere klant in Lommel realiseerden we een veelzijdig totaalproject met de aanleg van een landelijke tuin, een tuinpaviljoen en een zwemvijver.

Landelijke tuin met zwemvijver als pronkstuk

De nieuwe tuin van de klant is een perfecte combinatie van elementen. Enerzijds zijn er de verschillende terrassen en zithoeken die elk een eigen sfeer hebben en een ander zicht op de tuin bieden. Anderzijds zijn er de prachtige krentenstruiken – die nu in herfsttooi staan – en de langgerekte moeraszone. Deze laatste verbindt de terrassen met elkaar en loopt met een waterval over in de zwemvijver, het absolute pronkstuk van de landelijke tuin.
De tuin, die gezelligheid en warmte uitstraalt, vraagt weinig onderhoud en zal doorheen de jaren verder evolueren naar een oase van rust.

Houtwerk in Thermo Ayous

Voor de bouw van het tuinpaviljoen opteerden we voor Thermo Ayous, een zachte houtsoort zonder knoesten en weren die uiterst geschikt is voor buitengebruik en die een warme en natuurlijk uitstraling geeft. Naast het tuinpaviljoen gebruikten we de vergrijzende houtsoort ook om de afscheiding met de buren, de inrijpoort op maat en het personenpoortje te maken.

De nog opgroeiende beukenhaag in de voortuin zal later het prachtige houten plaatje met de poort compleet maken.