Home » Blog » Hoe gaat een tuinarchitect te werk?

Hoe gaat een tuinarchitect te werk?

Wil je van jouw tuin een paradijs maken? Als ervaren tuinarchitecten helpen we je graag bij het ontwerpen van jouw droomtuin. Je wil misschien alle seizoenen kunnen genieten van een breed scala aan planten en bloemen, zonder dat je te veel onderhoud hebt. Of droom je van een moderne tuin waar je heerlijk kan ontspannen met vrienden en familie? Wat je ook wil, wij geven jouw dromen vorm.

We vertrekken bij ons tuinontwerp altijd vanuit jouw wensen en verwachtingen, maar houden ook rekeningen met praktische aspecten zoals de beschikbare ruimte, bestaande begroeiing en natuurlijk jouw budget. Overweeg je om een professionele tuinontwerper in dienst te nemen? We leggen je graag uit hoe een samenwerking met ons bedrijf eruit ziet.

Van moodboard tot concreet plan van aanpak

Om een duidelijk beeld te krijgen van jouw ideale tuin, vragen we je in de eerste plaats om een moodboard te maken. Daarnaast nemen we natuurlijk de tijd om het terrein te leren kennen en alles op te meten.

Vervolgens maken we een voorontwerp, om na jouw feedback, tot een definitief plan van aanpak te komen. Het eindresultaat? Een unieke tuin, die het meeste maakt van de beschikbare ruimte en die voldoet aan jouw wensen.

Wat mag je van een tuinarchitect verwachten?

Als je een tuinarchitect inhuurt, kan je meer verwachten dan een ‘mooie en moderne tuin’. In ons ontwerp houden we bijvoorbeeld ook rekening met praktische aspecten zoals de onderhoudsvriendelijkheid van de tuin, maar ook met de opwarming van het klimaat. Je zal nu én in de toekomst van jouw tuinontwerp kunnen genieten.

Een compleet plan van aanpak

Een plan van aanpak bevat − naast het eigenlijk tuinontwerp − de volgende zaken:

  • We zorgen ervoor dat jouw tuin onderhoudsvriendelijk is.
  • In het ontwerp is oog voor ecologie en biodiversiteit,
  • Het klimaat warmt op en dit heeft impact op jouw tuin, in onze plannen houden we hier rekening mee.
  • Er is ook aandacht voor de veiligheid zodat je zorgeloos kan genieten.
  • Privacy: hoe kan het ontwerp van de tuin je helpen om jouw gevoel van privacy te verhogen.
  • Heb je huisdieren of kinderen? Dan zorgen we dat ons ontwerp hier op aangepast wordt.

Planten die floreren

Bij de keuze voor de bloemen en planten houdt een tuinontwerper natuurlijk rekening met jouw voorkeur voor bepaalde kleuren en texturen, maar ook met de omgeving, bodem en standplaats. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle beplanting in jouw tuin kan floreren.

Een harmonieus geheel

Staan er bepaalde constructies in jouw tuin? Geen enkel probleem, we integreren deze in het ontwerp. Ook elementen als een zwembad of terras nemen we op in het ontwerp zodat jouw tuin uiteindelijk een mooi geheel vormt.

Wil je niet alleen een nieuwe tuin, maar ook nog een nieuw bijgebouw plaatsen, zoals een poolhouse, buitenkeuken of kantoor? Ook daar kan ons team je mee helpen. Bij de keuze van de materialen zullen we rekening houden met de materialen en kleuren in en rond de woning zodat alles goed bij elkaar past.

Onze experts zijn bovendien op de hoogte van de bouwvoorschriften en zullen je adviseren wanneer het nodig is om een vergunning aan te vragen.

We helpen je graag bij jouw tuinontwerp

Je ziet, jouw beleving staat centraal bij ons ontwerp, maar als tuinarchitect verliezen we ook andere belangrijke elementen zoals veiligheid en onderhoud niet uit het oog. Het eindresultaat zal een elegant geheel zijn dat aansluit bij jouw wensen en waar je nog jaren van kan genieten. Contacteer ons gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Wist je trouwens dat ons team je ook kan helpen bij de aanleg en het onderhoud van jouw nieuwe tuin?

Hoe maak je een moodboard?

Via de app (of website) Pinterest maak je moeiteloos moodboards over om het even wat. Wanneer je dus nadenkt over hoe jouw tuin er moet uitzien, is Pinterest het ideale middel om jouw visie tot leven te brengen. Wil je graag wat inspiratie opdoen? Dan kunt je alvast een kijkje nemen bij onze moodboards. Is jouw visie compleet? Deel jouw moodboard met onze tuinarchitect en wij zetten jouw droom met plezier om in realiteit.